Skip to main content

spaanse academie groningen

Manier van lesgeven

In Guatemala wordt met een heel duidelijk en langzaam accent gesproken, waardoor het gemakkelijker te leren is dan het Spaans wat men in Spanje spreekt, terwijl het wel dezelfde taal is. Tijdens de les zal dan ik zoveel mogelijk Spaans spreken. Lees hier meer over de verschillen in het Spaans tussen de diverse landen. 

Op deze manier leer je de taal het snelst en komen ook alledaagse dingen aan de orde. Het eerste deel van de les is dan ook altijd spreken.

Grammatica

In de lessen wordt ook veel de grammatica behandeld, zodat je je kunt redden in alledaagse situaties. De grammatica is essentieel voor het goed spreken van de taal. Grammatica is de basis. Ik leer je geen standaard zinnen zoals vaak bij andere methodes: " een standaard antwoord komt er namelijk nooit". Door middel van de grammatica leer je je eigen zinnen vormen. Ik werk niet met een bepaalde methode, maar ik heb mijn eigen materiaal ontwikkeld, waardoor je snel de grammatica leert en ook elke les nieuwe woorden leert.

Lesmateriaal

De stof bestaat uit teksten, oefeningen en uitleg van de grammatica. 
Spreek- en schrijfvaardigheid komen veel aan de orde. Dit helpt je om snel de taal te leren. Ik heb verschillende interactieve oefeningen zoals liedjes, gedichten, puzzels, spelletjes etc. 
De teksten die ik gebruik in het materiaal gaan over cultuur en gebruiken van verschillende Spaanstalige landen, maar ook vooral over mijn Guatemalteekse cultuur. Naast de taal leer je dus ook over gebruiken.

Op maat gemaakt

Ik pas het materiaal aan bij iedere cursist. Iemand die heel snel leert zal snel door de stof gaan en bij iemand die wat minder snel gaat, ga ik veel herhalen en gebruik ik verschillende oefeningen bij één thema. Vooraf kun je ook je leerdoel aangeven zodat ik daar rekening mee kan houden.